lauantai 9. helmikuuta 2013

Banoffee

Banoffee oli pakkokokeilu, jotta tiedän mistä on kyse. Kondensoitu maito löytyi Prismasta kookosmaitojen vierestä ja keittelin sen valmiiksi jo torstaina. Ikävästi pilasin samalla kattilan, sillä kattilan pohjaan oli tölkistä tarttunut ruostetta :-(. Perjantaina tein pohjan ja kuumensin avonaisen markomilk-tölkin uudelleen, jotta sain tuotteesta levitettävää. Lauantaina pilkoin banaanit, vatkasin kerman ja raastoin pätkikset.

Pohja :
300 g keksimuruja (muovipussiin ja kaulimella päältä, niin tulee näppärästi keksimuruja).
100g sulatettua voita.

Levitä keksimurupohja myös irtopohjavuoan reunoille ja paista 175 asteessa 10 minuuttia.

Täyte:
Kondensoitu maitotölkki (käytin Prisman Markomilk- tuotetta)
2 banaania
vispikerma 2,5 dl + vanilliinisokeri 1 tl
3 pätkistä raastettuna

Keittele maitotölkkiä kolme tuntia ja kaada keksipohjan päälle. Toisissa kaupoissa kondensoitua maitoa myydään myös valmiiksi keiteltynä, joten osta sitä niin vältyt keittelyltä. Laita jääkaappiin. Viilentyneen toffeen päälle viipaloi yksi banaani. Vispaa kerma ja lisää vanilliinisokeri. Levitä kerma banaaniviipaleiden päälle. Viipaloi toinen banaani kerman päälle. Päälle pätkisraastetta tai kaakaota tms.

Ensi kerralla kokeilen jotain muita keksejä pohjaan digestivien tilalle.


Ruuantekokarkkeina juuri kauppoihin uudelleen tulleet merkkarit <3

Kiitos kun olet osa perhettämme-kukat <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti