sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Joulupiparit 2014.

Joulupiparit on äitini tehnyt jo vuosia Pitkästen piparkakkujen ohjeelle, mutta kaupassa unohdin täysin , että kyseiseen piparitaikinaan tulee myös kermaa, joten lähdin etsimään uusia tuulia piparitaikinaani.




Perunajauhoja sisältävät taikinat kiinnostivat eniten sillä nettisurffailun perusteella niitä pidettiin parhaimpina. Valitsin runsaasti perunajauhoja sisältävän reseptin:


250 g voita tai margariinia
200 g sokeria
1 muna
100 g siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl soodaa
200 g perunajauhoja
300 g vehnäjauhoja





Vaahdota huoneeenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää sitten muna ja siirappi. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää ne sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä seuraavaan päivään. Taikina kannattaa jakaa kahtia ja kaulia ohueksi levyksi kahdessa osassa. Ota muotilla pipareita ja paista ne 200° uunissa kauniin ruskeiksi.




Tuolla ohjeella tehdyt piparit olivat poikkeuksellisen vaaleita, taikina ei ollut yhtä herkullista kuin perinteisen piparitaikinan taikina, taikina oli helppoa työstää, piparit eivät levinneet uunissa ja valmiit piparit voittivat aiemmin tekemäni joulupiparit maussa ja rakenteessa kirkkaasti. Suosittelen ohjetta!!! Näitä meillä tehdään jatkossakin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti