Kakkutikkarit eli cake popsit ovat muodikkaita ja hauskoja herkkuja. Oikeasti myös todella herkullisia tarjottavia. Alla olevalla reseptillä tulee hirveän iso määrä kakkutikkareita, joten mikäli ei ole kyseessä isot häät tai vastaavat niin suosittelen puolittamaan määrät.
Tarvikkeet:
1 Fazerin ohjeella tehty mutakakku, kypsennä kakkua liikaa eli noin 25 min.
200 g tuorejuustoa
300-400g valkosuklaata
strösseleitä yms koristeita
tikkaritikkuja
Kakun ollessa hyvin jäähtynyt nypi vajaa kakku kulhoon. Sekoita tuorejuusto vatkainta apuna käyttäen kakkupalojen sekaan ja siirrä massa jääkaappiin jäähtymään. Pyörittele massasta sopivan kokoisia palloja (15-20 g) ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään. Sulata suklaa ja dippaa tikut suklaaseen ja asenna kakkupallohin, tämä työvaihe lukittaa tikut palloihin. Siirrä pallot jälleen jääkaappiin kovettumaan.
Sulata noin 300g suklaata ja dippaile tikkarit suklaaseen. Tikkarit voi asetella sokerilla täytettyyn astiaan tai styroxlevyyn, mihin on etukäteen paineltu reiät.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti