Jei... voinko kutsua itseäni jo kohta entiseksi uusavuttomaksi ;-). Porkkanapiirakkakin onnistui, eli kova voittoputki kotiäidin elämässä päällä.
Kinuskikissan porkkakakun ohjeen aineet tuplasin ja tein pellille (meidän uuni on 60 cm leveä.) Kinuskikissan nettisivujen avulla olen selvinnyt monesta leivontahaasteesta!
Tässä vielä itseäni varten ohje valmiiksi tuplattuna:
Taikina:
8 dl porkkanaraastetta (n. 8 porkkanasta)
4 appelsiinin kuoriraaste, ei pakollinen aines
400 g voita tai margariinia
6 dl fariinisokeria
6 munaa
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
4 tl kardemummaa
2 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua tai 2 prk vauvojen hedelmäsosetta esim. mango
300 g valkosuklaata
Pinnalle:
hasselpähkinärouhetta
Raasta porkkanat pieneksi. Raasta halutessasi neljän appelsiinin kuori.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita välillä mukaan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi. Lisää vuorotellen raasteita ja jauhoja. Paista pohjaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää appelsiinimehu. Paloittele valkosuklaa pieneksi ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa appelsiinituorejuustoon.
Mikään mihin tulee näin paljon suklaata, ei voi olla täysin pahaa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti